Web Analytics Made Easy - Statcounter

شش روز مانده به مراسم تحلیف و آغاز به کار جو بایدن به عنوان رئیس‌جمهوری جدید آمریکا، خیابان‌های پایتخت این کشور رنگ و روی امنیتی گرفته و هزاران نیروی گارد ملی و پلیس مخفی محدوده مرکزی واشنگتن و محوطه اطراف کنگره آمریکا را قرق کرده‌اند.

همزمان با تصویب طرح استیضاح دونالد ترامپ برای بار دوم، گفتگوها درباره چگونگی برگزاری جلسات استیضاح در مجلس سنا به مناقشه جدیدی میان دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه بدل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز پنجشنبه، ۱۴ ژانویه، در حالی که خبر اجرای موسیقی توسط لیدی گاگا و جنیفر لوپز در مراسم تحلیف جو بایدن و کامالا هریس و گویندگی تام هنکس برای تماشاگران مجازی این مراسم در روز ۲۰ ژانویه، توجه بسیاری را به خود جلب کرد، گزارش‌های نهادهای امنیتی و پلیس اف‌بی‌آی درباره برنامه‌ریزی شبه‌نظامیان تندرو حامی دونالد ترامپ برای برگزاری تجمع و یورش به ساختمان‌های دولتی در پایتخت و تمامی مراکز ۵۰ ایالت آمریکا، چگونگی برگزاری مراسم تحلیف را تحت تاثیر قرار داد.

مراسم تحلیف چگونه برگزار خواهد شد؟

آن طور که رسانه‌های آمریکا گزارش کرده‌اند مکان برگزاری مراسم ادای سوگند همچون سنت گذشته در بالکن بخش غربی ساختمان کنگره آمریکا برگزار خواهد شد.
قرار است در حوالی ۱۲ ظهر - زمانی که رسما دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ تمام می‌شود - جو بایدن و کامالا هریس در حضور قاضی القضات دیوان عالی، جان رابرتز، سوگند یاد کنند اما بر خلاف سنوات گذشته، امسال رئیس‌جمهوی جدید و معاونش مسیر میان کنگره تا کاخ‌سفید را در رژه‌ای از میان صفوف مردم طی نخواهند کرد.
نیویورک‌تایمز نوشته، در عوض قرار است بایدن و هریس در حالی که صفوفی از سربازان یگان‌های مختلف ارتش کنار آنها رژه می‌روند مسیری حدود یک کیلومتر و نیم را طی کنند و پس از آن راهی کاخ‌سفید شوند.
یک سنت‌شکنی دیگر احتمالا این خواهد بود که به هنگام رسیدن جو بایدن و همسرش جیل به مقابل کاخ‌سفید، رئیس‌جمهوری در حال خروج، یعنی دونالد ترامپ و همسرش ملانیا، به آنها خوش‌آمد نخواهند گفت.
ترامپ همچنین گفته به مراسم تحلیف جو بایدن نخواهد رفت. حضور رئیس‌جمهوی در حال خروج از کاخ‌سفید در مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری جدید یکی از نمادهای انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در آمریکاست هر چند الزام قانونی برای این کار وجود ندارد.
آن طور که گزارش شده احتمالا ترامپ صبح روز چهارشنبه، ۲۰ ژانویه واشنگتن را به مقصد مجموعه لوکس و ویلایی خود در فلوریدا ترک خواهد کرد و احتمالا همزمان با برگزاری مراسم تحلیف در ظهر همان روز، در یک ضیافت ناهار از قصد خود برای نامزدی در انتخابات چهار سال دیگر - ۲۰۲۴ - سخن خواهد گفت.
در همین حال قرار است لیدی گاگا، خواننده معروف آمریکایی سرود ملی آمریکا را در این مراسم بخواند. این مراسم قرار است به طور زنده از شبکه‌های تلویزیونی پخش شود که بخشی از آن را تام هنکس، هنرپیشه سرشناس هالیوود اجرا خواهد کرد و گروه‌های سرشناسی چون بون جو وی هم در ادامه روز به اجرای زنده موسیقی خواهند پرداخت.
بنا شده در ساعت ۵:۳۰ عصر ۱۹ ژانویه، یعنی یک روز پیش از مراسم تحلیف هم در محوطه مقابل بنای یادبود ابراهام لینکلن در مرکز واشنگتن، به یاد حدود ۳۸۵ هزار قربانی ویروس کرونا مراسم ویژه‌ای همچون آتش‌بازی و نمایش نور با پهپادها برگزار شود.
به علت شیوع ویروس کرونا از پیش اعلام شده بود که عموم مردم اجازه حضور در مراسم تحلیف امسال را نخواهند داشت. این تصمیم با توجه به حمله خونین هواداران ترامپ به ساختمان کنگره در روز ۶ ژانویه، ابعاد جدیدتری هم به خود گرفته و حتی سفر جو بایدن از ایالت دلاور به واشنگتن دی‌سی که قبلا قرار بود توسط یک قطار ویژه صورت گیرد، اکنون از بیم تهدیدهای امنیتی لغو شده است.

مراسم تحلیف در سایه استیضاح دوم ترامپ

در حالی که معمولا رسانه‌های آمریکا در روزهای منتهی به مراسم تحلیف از برنامه‌های رئیس‌جمهوری جدید و میراث رئیس‌جمهوری قبلی سخن می‌گویند، تصویب طرح استیضاح دونالد ترامپ که عصر چهارشنبه، ۱۳ ژانویه، در مجلس نمایندگان تحت کنترل دموکرات‌ها روی داد، سرتیتر اخبار آمریکا را تحت تاثیر خود قرار داده و آقای ترامپ را همچنان در کانون توجه‌ها قرار داده است.
در حقیقت، توجه کانونی رسانه‌ها به ترامپ احتمالا با خروج او از کاخ‌سفید در روز ۲۰ ژانویه هم پایان نخواهد یافت چرا که با مخالفت میچ مک‌کانل، رئیس جمهوری‌خواه مجلس سنا، عملا برگزاری مراسم رسیدگی به استیضاح آقای ترامپ به بعد از مراسم تحلیف و آغاز به کار جو بایدن موکول شده است.
سناتور مک‌کانل، که پس از پیروزی دو نامزد دموکرات در انتخابات سنا جورجیا، به زودی باید کرسی ریاست مجلس سنا را به چاک شومر، رهبر دموکرات‌های این مجلس واگذار کند، روز چهارشنبه تنها دقایقی پس از تصویب طرح استیضاح آقای ترامپ در مجلس نمایندگان گفت که بنا ندارد تقویم و دستور جلسات فعلی مجلس سنا را برای رسیدگی به استیضاح آقای ترامپ تغییر دهد. این به آن معنی است که مجلس سنا زودتر از روز ۱۹ ژانویه تشکیل جلسه نخواهد داد. یعنی حدود ۲۴ ساعت پیش از مراسم تحلیف.
مجلس نمایندگان آمریکا برای دومین بار دونالد ترامپ را استیضاح کرد
با این حال، مک‌کانل که یکی از حامیان اصلی دونالد ترامپ در چهار سال گذشته بوده از تصویب طرح استیضاح در مجلس نمایندگان استقبال کرده و به حلقه نزدیک دستیارانش گفته که معتقد است دعوت ترامپ از هوادارنش برای آمدن به واشنگتن و ترغیب آنها برای رفتن به سوی کنگره که در پی آن یورش خونین به داخل این ساختمان صورت گرفت، رفتاری واجد استیضاح بوده است و او تمایل دارد که ادله دادستان‌های مجلس نمایندگان را که تحت مدیریت جیمی راسکین، نماینده دموکرات ایالت مریلند به سنا خواهند رفت، گوش کند و پس از آن درباره رای خود برای محکوم یا تبرئه کردن آقای ترامپ تصمیم‌گیری خواهد کرد.
اظهاراتی که بسیاری آن را شکاف جدی میان میچ مک‌کانل و دونالد ترامپ تعبیر کرده‌اند. روز گذشته هم لیز چنی، سومین جمهوری خواه ارشد در مجلس نمایندگان هم در بیانیه‌ای شدیدالحن گفت که به طرح استیضاح آقای ترامپ رای مثبت می‌دهد چون آقای ترامپ را مسئول وقوع حمله ششم ژانویه به کنگره می‌داند. خانم چنی که دختر دیک چنی، معاون ریاست جمهوری در دوره جورج دبلیو بوش است به همراه ۹ نماینده جمهوری خواه دیگر روز گذشته به طرح استیضاح دونالد ترامپ رای دادند تا او تنها رئیس جمهوری تاریخ این کشور شود که تنها ظرف چهار سال حضور در کاخ سفید دو بار استیضاح شد. / بی‌بی‌سی

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استیضاح آقای ترامپ تصویب طرح استیضاح مجلس نمایندگان برگزاری مراسم دونالد ترامپ جمهوری خواه مراسم تحلیف رئیس جمهوری جو بایدن کاخ سفید مجلس سنا مک کانل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۷۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل

ترامپ در پاسخ به سؤال خبرنگار تایم در خصوص وفاداری به تل‌آویو گفت «من خیلی به اسرائیل وفادار بوده‌ام؛ وفادارتر از هر رئیس‌جمهوری. من بیش از هر رئیس‌جمهوری برای اسرائیل کار کرده‌ام».

 

به گزارش فارس، وی در حالی که مدعی شد اگر رئیس‌جمهور آمریکا بود، هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد، ادامه داد که اگر هرگونه درگیری بین جمهوری اسلامی ایران و تل‌آویو رخ دهد، از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی خواهد کرد.

ترامپ گفت «من کمک نظامی به اسرائیل را متوقف یا شرطی نخواهم کرد. بله همچنان از اسرائیل حمایت می‌کنم».

رئیس‌جمهور جنجالی پیشین آمریکا ادامه داد «اگر اسرائیل و ایران وارد جنگ شوند، آمریکا از تل‌آویو حمایت نظامی می‌کند. بسیاری بر این باورند که احتمال یک حمله تشریفاتی بین ایران و اسرائیل وجود دارد که اگر اینطور باشد خوب است و چیز بدی نیست. به هرحال پاسخ آری است اگر ایران به اسرائیل حمله کند، ما آن‌جا [در کنار رژیم صهیونیستی]خواهیم بود».

ترامپ همچنین به پاره کردن برجام و در پیش گرفتن فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت «نتانیاهو به اوباما التماس کرد که با ایران توافق نکند، اما من به توافق با ایران پایان دادم. هیچ رئیس‌جمهوری آن‌چه را که من انجام دادم برای اسرائیل انجام نداد. من مالکیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناختم».

وی با انتقاد از سیاست بایدن در قبال ایران ادامه داد «دولت بایدن اگر باهوش و پرانرژی بود به جای آن‌که به دنبال پیگرد قانونی ترامپ باشد، به دلیل وضعیت بدی که دارند با ایران توافق می‌کردند. آن‌ها باید با ایران توافق می‌کردند».

ترامپ با اشاره به این‌که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تحولات غزه محبوبیت ندارد، گفت «من می‌گویم آن‌چه که در هفتم اکتبر رخ داد، هرگز نباید اتفاق می‌افتاد».

وی سپس اقدام تروریستی واشنگتن در ترور سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین سپاه قدس را به میان کشید و گفت «من تجربه بدی با بی بی بی (نتانیاهو) دارم که به (سردار) سلیمانی مربوط می‌شود، زیرا همانطور که می‌دانید او درست لحظاتی قبل از حمله کنار رفت.. قرار بود مشترک انجام شود و یکدفعه به ما گفته شد که اسرائیل این کار را انجام نمی‌دهد و من در این خصوص خوشحال نبودم و هرگز فراموش نمی‌کنم».

ترامپ با این‌حال مدعی شد که اگر رئیس‌جمهور بود «هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد و حماس هیچ پولی نداشت».

وی سپس از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت «اسرائیل یک کار خیلی بد کرد و آن در زمینه روابط عمومی است... اسرائیل نباید هرشب تصاویری از ساختمان‌های درحال سقوط در غزه که با حضور افرادی که در آن هستند، بمباران می‌شود، پخش می‌کرد، اما این کار را می‌کنند».

ترامپ با تکرار ادعا‌های پیشین خود گفت «در دوران ریاست‌جمهوری من، تروریسم بسیار اندکی وجود داشت... چهار سال بدون تروریسم داشتم. ایران پولی نداشت که به کسی بدهد! داعش ۱۰۰ درصد از بین رفته بود، اما حالا در حال بازگشت است».

دیگر خبرها

  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • تحلیف سربازان مرکز آموزشی امام رضای بیرجند و مراسم گرامیداشت روز معلم
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل