Web Analytics Made Easy - Statcounter

سریال پرطرفدار و پرمخاطب این روز‌های فیلیمو «زخم کاری» براساس رمان «بیست زخم کاری» نوشته محمود حسینی‌زاد ساخته شده که خودِ آن رمان نیز اقتباسی از اثر جاودانِ ویلیام شکسپیر، تراژدی «مکبث» است.

آن دسته از مخاطبانی که نمایش‌نامه «مکبث» را خوانده باشند یا دست‌کم یکی از اقتباس‌های سینمایی این اثر ماندگار را تماشا کرده باشند، بی‌شک می‌دانند که در این تراژدی تنها یک کاراکتر است که شخصیتِ اصلی نمایش‌نامه یعنی مکبث را در سایه ابهت و جذبه خود قرار می‌دهد و آن کاراکتر «لیدی مکبث» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«لیدی مکبث» را شاید بتوان یکی از پیچیده‌ترین کاراکتر‌های نمایشی در تاریخ ادبیاتِ دراماتیک به شمار آورد که به تبع آن ایفای این نقش می‌تواند برای بازیگرانش چالش‌برانگیز باشد و اگر خوب از آب درآید به شاه‌نقش کارنامه هنری آن بازیگر زن بدل شود.

سمیرا در سریال «زخم کاری» مطابقتی علنی و بی‌واسطه با کاراکتر لیدی مکبثِ شکسپیر دارد. لیدی مکبث بر طبق کهن‌الگو‌ها در طبقه‌بندی زنِ جنگجو و البته در بالِ منفی این کهن‌الگو قرار می‌گیرد که به بدخواهی، توطئه‌چینی و کینه‌توزی در راه دستیابی به آمال و آرزو‌های او گره خورده است.

اصلی‌ترین ویژگی این کاراکتر جاه‌طلبی بیمارگونه اوست که کاراکترش را به بی‌رحمی، خون‌خواری و خشونت سوق می‌دهد. در تراژدی مکبث این لیدی مکبث است که مکبث را به کشتنِ دانکن تحریک می‌کند و اوست که باعث می‌شود مکبث رفته‌رفته به شخصیتی بدطینت و شیطان‌صفت بدل شود.

لیدی مکبث نشانگانی از چندین اختلال روان‌پزشکی را بروز می‌دهد که همین ویژگی شخصیتی منجر می‌شود ایفای نقش او به چالشی دشوار برای بازیگرانِ زن تبدیل شود. وجوه بارزی از درونیات شیطانی کاراکتر لیدی مکبث در این اقتباسِ ایرانیزه‌شده از اثر نیز دیده می‌شود. درواقع رمان‌نویس با تسلط بر تراژدی شکسپیر موفق شده است نسخه ایرانی شسته‌رفته‌ای را با درنظرگرفتن موقعیت جغرافیایی و فرهنگی داستان و کاراکترهایش ارائه دهد.

سمیرا (با بازی درخشان رعنا آزادی‌ور) تصویر بی‌نقصی از شیطان است که روی زمین آمده، به جلد مالک (جواد عزتی) می‌رود و او را به هر سمت و سویی که بخواهد می‌کشاند، دستش را به خون می‌آلاید و مقدمات نگون‌بختی او را فراهم می‌آورد. به زعم من آزادی‌ور با بازی در این نقش روی دیگری از سکه را به مخاطب نشان می‌دهد.

او حالا دیگر از قالب نقش زنانِ پاک، مثبت و نیکوخواه بیرون می‌آید و با چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای صلابت حضورش را در قالب نقشی با پتانسیل بالا برای تبدیل‌شدن به شاه‌نقش کارنامه او به مخاطب اثبات می‌کند. به بیانی دیگر «زخم کاری» و نقش سمیرا، فرصتی ناب است برای رعنا آزادی‌ور تا نشان دهد می‌تواند خود را از سطح بازیگری متوسط به بازیگری درجه یک ارتقا دهد.

تاکنون در سینما و تئاتر بازیگرانِ زیادی «لیدی مکبث» را بازی کرده‌اند و بی‌اغراق بازیگرانی که توانسته‌اند این نقش را تصاحب کنند بازیگران خوش‌شانسی بوده‌اند. شاید از بهترین و به‌یاد‌ماندنی‌ترین لیدی مکبث‌های تاریخ سینما بتوان به فرانسسکا آنیس در «مکبث» ِ رومن پولانسکی یا جینت نولان در نسخه قدیمی‌تر «مکبث» به کارگردانی اورسن ولز اشاره کرد؛ بازیگرانی که موفق شدند شکوه و جذبه حضور کاراکتر مهم و بزرگِ لیدی مکبث را از متن نمایش‌نامه شکسپیر بر پرده نقره‌ای سینما ثبت کنند.

«سریر خون» آکیرا کروساوا نیز اقتباس موفق دیگری از «مکبث» بود که به زعم نگارنده نقشِ لیدی مکبث در آن بسیار کم‌رنگ‌تر از حد انتظار است. در یکی از جدیدترین اقتباس‌ها از این تراژدی نیز ماریون کوتیارد نقش لیدی مکبث را با ظرافتی مثال‌زدنی ایفا کرده است.

از امتیازات بازیگریِ «زخم کاری» بده‌بستان‌های بجا، رضایت‌بخش و حرفه‌ای رعنا آزادی‌ور و جواد عزتی به‌عنوان بازیگرانِ اصلی آن است. این دو موفق شده‌اند بازی‌هایی هم‌جنس و هم‌بافت ارائه دهند و تقابل درونی و تضاد‌های شخصیتیِ نقش‌هایشان را به شکلی هوشمندانه به منصه ظهور رسانند.

در دو سکانس ناب و به‌یادماندنی از سریال، سمیرا دچار خشمی شدید و غیرقابل کنترل نسبت به مالک می‌شود و خشم خود را با حرکات بیرونی تند و کوبنده‌ای بروز می‌دهد. در مقابل مالکی که با دستانش عموی خود را به قتل رسانده همچون کودکی خردسال و بی‌پناه زیر مشت و لگد‌های زن در خود فرو می‌رود و زبونی، ستم‌کشی و ضعفی را که مایه رنجش سمیراست پررنگ‌تر از هر وقت دیگر به نمایش می‌گذارد.

تفاوت ماهیت و سرشت درونی زن و مرد داستان (که برآمده از تراژدی مکبث است) باعث جذابیت روایت شده است و وقتی بازیگران موفق می‌شوند این تفاوت‌های پرتضاد را به شکلی متقاعدکننده به نمایش بگذارند حاصل، جذاب و دیدنی می‌شود و بازی‌ها در عین زیرپوستی‌بودنشان به چشم می‌آیند.

بهره‌گیری رعنا آزادی‌ور از متداکتینگ برای نزدیک‌شدنش به کاراکتر سمیرا که نماینده امروزی لیدی مکبث است از درست‌ترین انتخاب‌های او (و احتمالا کارگردان) بوده است و احتمالا ضمن فشاری که خود بازیگر برای درآمدن نقش متحمل شده حاصل به‌شدت باورپذیر از آب درآمده است.

محمدحسین مهدویان تاکنون در فیلم‌هایش بازی‌های خوبی از بازیگران خود گرفته است. این قانون کلی همه فیلم‌های او نیست، اما در بیشتر آثارش بازیگران فرصت این را یافته‌اند که بخش‌های کمتر دیده‌شده‌ای از استعداد و قابلیت‌های درونی‌شان را بروز دهند و حالا در نخستین اثر او در شبکه نمایش خانگی نیز این اتفاق تکرار شده است و در کنار جواد عزتیِ همیشه خوب، رعنا آزادی‌ور را می‌بینیم که بهتر از حد انتظارمان ظاهر می‌شود و حتی در برخی صحنه‌ها بازیگر کاربلدی، چون جواد عزتی را زیر سایه حضورش قرار می‌دهد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: رعنا آزادی ور بازیگر زن سریال زخم کاری رعنا آزادی ور جواد عزتی لیدی مکبث زخم کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۲۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درویش: عالیشاه نباید کاری می‌کرد که اخراج شود

مدیرعامل باشگاه پرسپولیس گفت: همه بزرگان فوتبال آمدند و رفتند و پرسپولیس همیشه پرسپولیس بوده و این نیست که پرسپولیس بخواهد خواهش و تمنا کند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، رضا درویش در پایان دیدار پرسپولیس و سپاهان که با تساوی بدون گل خاتمه یافت، گفت: از بازیکنان و همچنین یار دوازدهم (هواداران) تشکر می‌کنم که از دقیقه یک تا 95 سنگ تمام گذاشتند. موقعیت‌های خوبی داشتیم ولی آن چیزی که انتظار داشتیم، محقق نشد. 

وی ادامه داد: شاید روزی بازیکنان کشورهای عربی را منع می‌کردیم که خودشان را در نیمه دوم و اواخر بازی به مصدوم می‌زدند. حتماً همکاران شما به مردم نشان می‌دهند که بازیکنان حریف از دقیقه 5 بازی بالغ بر 20 بار یا مصدوم شدند یا شبه مصدومیت داشتند و این روند موضوع بازی را کُند می‌کرد. ما هم از موقعیت‌ها استفاده نکردیم. عالیشاه کاپیتان ما نباید آن کار را در حساسیت بازی انجام می‌داد (درگیری با بازیکن حریف و اخراج شدن). هر چند بازیکن حریف بر روی او خطا کرد، اما یک بازیکن باتجربه نباید این کار را می‌کرد. ما در اوج حملات بودیم، اما متاسفانه آن اخراج رقم خورد و قسمت نبود که برنده شویم.

درویش درباره اتفاقات بین دو نیمه و توهین هواداران سپاهان و تغییر جایگاه بانوان تماشاگر گفت: توهین در همه جای دنیا محکوم است، جالب این جاست که قدرتی دارند که مهمان هستند، اما میزبان را مورد حرف‌های رکیک و سرزنش قرار می‌دهند. حتی مسئولان امنیتی هم که اینجا بودند، دیدند اولین نارنجکی که انداختند، از طرف آن قسمت بود. امیدوارم فضایی ایجاد شود که احترام فراموش نشود و یادمان باشد که فضای ورزش یک فضای با احترام است.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شد مسئولان پرسپولیس برای تمدید قرارداد اوسمار بازی با سپاهان هستند، گفت: اینها همه شایعه است. از اوسمار برنامه خواستیم و او اجازه خواست که افکارش معطوف به بازی با سپاهان است و بعد از آن برنامه‌اش را ارائه می‌دهد. شما یک آمار بیاورید که از چند باشگاه، مدیر یا مسئول پرسیده‌اید که چرا بازیکنان را تمدید نکرده‌اند؟ الان پنج هفته است که می‌گویند چرا تمدید نمی‌کنید، چه زمانی تمدید می‌کنید و چه کسی را جذب می‌کنید؟

درویش ادامه داد: همه اینها در فضای مجازی است. بازیکن با ما قرارداد دارد و ما با چند نفر از آنها نیز صحبت کردیم، اما فکر کردیم که بهتر است در یک فضای کم استرس‌تر با آنها صحبت کنیم. به همین دلیل گفتیم که بازی با سپاهان تمام شود و بعد از آن صحبت با بازیکنان را شروع کنیم. این را همه باید بدانند که همه بزرگان فوتبال آمدند و رفتند و پرسپولیس همیشه پرسپولیس بوده است. این نیست که پرسپولیس بخواهد خواهش و تمنا کند. بازیکنان عاشق پرسپولیس هستند و همه این بازیکنان که قراردادشان تمام شد و با آنها صحبت کردیم، اولویتشان پرسپولیس است. برخی دلالان فضایی آلوده درست می‌کنند.

مدیرعامل پرسپولیس درباره تغییر این باشگاه به «پرسپولیس شهر یا ملت» گفت: این هم از آن حرف‌هایی است که جنجال و استرس به هوادار وارد می‌کند. پرسپولیس از روز اول پرسپولیس بوده و تا آخر هم خواهد بود.

وی درباره تخصیص منابع مالی عنوان کرد: حتماً اولویت واگذاری این دو باشگاه براساس این بود که بدهی‌هایی که از گذشته مانده پرداخت شود. پرداخت‌ها در اولویت مالکان است. ضمن اینکه بانک شهر قبل از اینکه مالک شود، کمک کرده است.

درویش درباره درباره پرداخت نشدن قسط سوم طلب یحیی گل‌محمدی و جریمه پنج میلیادی گفت: نه، اینها بحث‌های یکسری دلال است که بیرون گود نشسته‌اند و این فضا آلوده را درست کرده‌اند. من با گل‌محمدی صحبت کردم و از او رخصت گرفتم. خودم با او صحبت کردم که با توجه به اینکه برای مجوز حرفه‌ای مجبوریم بدهی‌ها را بدهیم، پولش را با تاخیر پرداخت کنیم و مشکلی هم نبود.

وی درباره عملکرد اوسمار در دیدارهای مهم مثل استقلال، سپاهان و آلومینیوم گفت: این را از کارشناسان بپرسید که مالکیت و موقعیت گل در این بازی‌ها را بیشتر در اختیار تیم ما بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب
  • خالد آبادی: انشاالله این ۵ فینال را می‌بریم و قهرمان می‌شویم
  • درویش: عالیشاه نباید کاری می‌کرد که اخراج شود
  • خالدآبادی: کاری به پرسپولیس و بازی‌هایش نداریم
  • چشم، دیگر سریال حشاشین نمی بینیم!
  • چشم، دیگر سریال حشاشین نمی بینیم!/ «چه تکاپوی رقت انگیزی»
  • از فصل دوم جایگزین نقش کژال شدم/ پیشنهادات کاری دیگری دارم اما تصمیم نگرفته‌ام
  • اتفاقی که «تانیا» از پشت صحنه «نون خ» فاش کرد
  • نکونام: به نتایج تیم‌های دیگر کاری نداریم
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱