Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - فاطمه عباسی: «اسلام دین عقل سلیم است». این جمله مشهوری از لیدی اِولین موری (Lady Evelyn Murray) است؛ شرق‌شناس و بانوی برجسته بریتانیایی که در دوران ویکتوریا به اسلام گروید و به حج رفت. اِولین که بعدها نام اسلامی زینب را برای خود برگزید، درباره زندگی، تغییر دین و زیارت حجش، یادداشت‌هایی دارد که توسط نوه‌اش سرگرد فیلیپ هوپ کوبلد، منتشر شده است؛ فیلیپ درباره مادربزرگش گفت: «او یک مسلمان انگلیسی-اسکاتلندی بسیار سرزنده و فوق‌العاده بود که با عشق فعالیت و مردم زندگی می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

زینب کوبلد زنی نویسنده، جهانگرد و اشراف‌زاده بود که در دوران ویکتوریایی، سال ۱۸۶۷، در اسکاتلند به دنیا آمد. الجزیره عربی درباره او نوشت: پدر اولین هر زمستان خانواده‌اش را به شمال آفریقا می‌برد. و بقیه دوران کودکی خود را بین الجزایر و قاهره گذراند، زبان عربی را آموخت و با مسلمانان معاشرت کرد.

لیدی کوبلد

اولین در قاهره با جان دی بویز کوبلد، تاجری ثروتمند از شرق انگلستان آشنا شد و در قاهره ازدواج کرد و سه فرزند به دنیا آورد اما این دختر نیز مانند والدینش علاقه‌مند به سفر بود، پس تصمیم گرفت زندگی مجلل و آرامش خانه انگلیسی‌اش را رها کند و به سفر برود.

وی در یکی از بازدیدهایش از رم با پاپ ملاقات کرد و بعد از احوالپرسی در پاسخ به این سوال که آیا او کاتولیک است یا نه، به شکلی شگفت‌زده پاسخ داد: «من یک مسلمان هستم». اولین درباره این تجربه نوشت: «من ادعا نمی‌کنم که می‌دانم چه چیزی متعلق به من است، زیرا سال‌ها به اسلام فکر نمی‌کردم، اما اتفاقی که افتاد مرا گیج کرد و چیزی را در درونم روشن کرد و مصمم به خواندن و مطالعه دین اسلام شدم. من همیشه در قلبم مسلمان بوده‌ام بی‌آن‌که بدانم.»

لیدی کولبد در حال سفر به شرق و در حج

در سال ۱۹۱۲، این جهانگرد بریتانیایی اولین کتاب خود را به نام «مسافران صحرای لیبی» منتشر کرد که در آن از سفرهای خود به شمال آفریقا، پرواز در صحرا، کمپینگ و مساجد صحبت کرده بود. این کتاب از ارتباط عمیق او با خاورمیانه و اسلام حکایت داشت. بی‌بی‌سی نوشته است که «شاید بذر اسلام در سفرهای کودکی در او کاشته شده باشد، اما به نظر می‌رسد که ایمان لیدی اولین پس از آن دیدار معروفش با پاپ تقویت شد.»

او در خاطراتش می‌نویسد: «شما اغلب از من می‌پرسید که کی و چرا مسلمان شدم؟ فقط می‌توانم پاسخ دهم که لحظه دقیق انفجار نور اسلام در درونم را نمی‌دانم... به نظر می‌رسد که من همیشه مسلمان بوده‌ام.»

سفر مقدس

مسلمان شدن اولین -که مدت‌ها بود به بانو «زینب» معروف شده بود- تأثیر زیادی در روابط او با خانواده‌اش داشت؛ همسرش از او جدا شد و زینب نیز شروع به سفر و شرق‌شناسی کرد تا زمانی که ۶۵ سال داشت و به حج رفت؛ گفته شده او اولین زن مسلمان بریتانیایی بود که به حج مشرف شد. پس از این سفر کتابی به نام «زیارت مکه» نوشت و در آن جزئیات آن سفر مقدس و احساس خود را از ابتدای دریافت خبر اجازه به حج تا ادای مناسک توضیح داد.

دختر اسکاتلند و زیارت مکه دو کتاب مشهور لیدی کوبلد

او در این باره نوشته است: «امروز خبر رسید که زیارت مکه و مدینه برای من جایز است. مدت طولانی در میان امید و ناامیدی زندگی کردم، تا جایی که به سختی می‌توانم باور کنم که آرزوی بزرگم سرانجام برآورده شد.» زینب در ۹۵ سالگی درگذشت و در دامنه کوهی دورافتاده در ارتفاعات وستروس اسکاتلند، در ملک شخصی خود و رو به کعبه به خاک سپرده شد.

به گزارش گاردین، زینب در اسکاتلند و در  ۹۶ سالگی از دنیا رفت اما به دلیل عدم وجود فردی مسلمان در اسکاتلند، از امام جماعت مسجد ووکینگ، مسجد مسلمانان انگلیس) خواستند تا برای خاکسپاری او به اسکاتلند برود. بر اساس وصیتش سوره نور را در مراسم تدفینش خوانند و آیه‌ای از همین سوره نیز زینب بخش تخته سنگ قبر او شد زیرا زینب تاکید کرده بود که می‌خواهد روی تپه‌ای در ملک خود رو به مکه با کلمات نورانی قرآن به خاک سپرده شود: «اللّه نور السموات و الارض». (خداوند روشنی بخش آسمان‌ها و زمین است.)

تصاویری تاریخی و دیده نشده از مقام ابراهیم و مسجدالحرام | کعبه در ۱۳۳ سال قبل کد خبر 684583 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها اسکاتلند اسلام اسلام و مسلمانان خبر مهم دین بريتانيا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اسکاتلند اسلام اسلام و مسلمانان خبر مهم دین بريتانيا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۷۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ایران علیه تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی + جزئیات | کدام مقامات انگلیس در لیست هستند؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه

نهادها:
• پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس
• ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ
• شرکت البیت سیستم بریتانیا
• شرکت مگیت پارکر بریتانیا
• شرکت رافائل بریتانیا

اشخاص:
• گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس
• جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا
• شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح
• پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح
• آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا
• ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ
• سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس
• پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می رود، اعلام می نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می باشد.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می داند.

کد خبر 848878 برچسب‌ها ایران و انگلیس خبر ویژه تحریم

دیگر خبرها

  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین
  • برگزاری اولین یادواره شهدای زن در شهرستان هرند + فیلم
  • اسلام هراسی پای شهردار مسلمان لندن را هم گرفت
  • تحریم ایران علیه تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی + جزئیات | کدام مقامات انگلیس در لیست هستند؟
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را تحریم کرد
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی تحریم شدند
  • خون مسلمان در اسلام حرمت دارد/ حکام کشورهای عربی نسبت به مسلمانان بی گناه بی تفاوت نباشند
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی